Stappenplan

 

Ten eerste ga je een paar teksten lezen over (volgens Duitsers) typisch Nederlands eten & drinken. Volg op deze pagina precies de aangegeven stappen. Zoals gezegd: je werkt in koppels van twee.

 

 

 

 


 

Op iedere pagina staan

  1. de Duitse naam van je gerecht/drankje

  2. de ingrediënten (in het Nederlands),

  3. de bereidingswijze (in het Nederlands),

  4. een plaatje en

  5. de door jou berekende prijs van het gerecht;

Bij ieder recept moet je een prijs verzinnen, want sommige van jullie gerechten komen op de menukaart. De prijs baseer je op de inkoopprijs van alle ingrediënten bij de Duitse supermarkt ALDI. Zorg er dus voor dat je bij ieder recept meteen de prijs berekent. Je moet op de volgende site van ALDI voor ieder ingrediënt  de goedkoopste prijs vinden. Aan de hand daarvan bepaal je de totaalprijs van het gerecht. Vind je daar het produkt niet, dan mag je ook bij EDEKA zoeken via de zoekmachine op die pagina.

Jullie kiezen  van de volgende pagina's steeds 1 recept, zodat je daarna een compleet menu hebt samengesteld (het zijn lange pagina's, dus goed scrollen!). Verdeel de taken onderling goed en let goed op de uiterste inleverdatum, die jullie docent zal opgeven. Ook hier geldt: gebruik je woordenboek goed!

 

 

GUTEN APPETIT!!!!